انواع آلو خورشتی در ایران به روشهای آفتابی و یا تیزابی تهیه می شوند. فروش این انواع آلو را به صورت عمده می توان هر ساله انجام داد تا از حاشیه سود بهتری نیز برخوردار باشد.
آلو خورشتی
آلو خورشتی عبارت است از انواع آلوهایی که پس از خشک شدن و از دست رفتن کمی از آب میوه ماندگاری بیشتری پیدا می کند. این ارقام آلو را در شهرهای مختلف ایران با پوست و بدون پوست خشکبار می کنند. معمولاً انواع پوست گیری شده به مناطقی از استان های خراسان و البرز تعلق دارد و انواع آلوو خشک با پوست به استان های آذرباجان شرقی و غربی، اصفهان، لرستان و فارس متعلق است. آلوهایی مانند آلو بخارا طعم شیرینی دارند و جهت مصارف انواع خورشتی کاربرد دارند. البته که آلوهای دیگری با نام های کالیفرنیا، کبرایی، شمس، طرقبه، شوقانی، حاج حسنی و … دارای طعم های ترش و شیرین و ساختار هسته جدا بودن و یا چسبیده به گوشت دارند.
در انواعی که آلو پوست گیری می شود از آنجا که گوشت میوه رنگ زردی دارد، تشخیص اینکه آلو تازه آن چه واریته ای بوده است کمی سخت است. برای ماندگاری بهتر آلو آن را به شیوه تیزابی خشک می کنند که بعضاً تا سال دیگر هم انقضا دارد.
فروش آلو خورشتی تیزابی هر ساله در فصول سرد سال بسیار رونق پیدا می کند، به شکلی که تقاضای بسیار خوب آن موجب می شود تا قیمت آلو خورشتی به نسبت ابتدای فصل عرضه آن بین هزار تا ۷ هزار تومان تفاوت کند.
منبع: سایت آلو ایران